UV-LED nyomtatás

Legújabb gépünk egy nagy formátumú UV-LED nyomtató, mellyel kiváló minőségben tudunk nyomtatni többek között műanyagokra, fémekre, fára, üvegre, plexire  akár 15 cm vastagságig.

Az UV-LED Nyomtatás: Innováció a Nyomdaiparban

Az UV-LED nyomtatás a modern nyomdaipar egyik leginnovatívabb technológiája, amely számos előnyt kínál a hagyományos nyomtatási módszerekkel szemben. Ez a technológia az UV-fény és LED izzók kombinációját használja a festékek azonnali szárítására és rögzítésére, lehetővé téve a gyors és kiváló minőségű nyomtatást különféle anyagokon. Nézzük meg, miért válik egyre népszerűbbé ez a technológia:

1.      Gyors Száradás és Kiváló Minőség: Az UV-LED nyomtatás során a festékeket az UV-fény azonnal megszárítja, így nincs szükség hosszú száradási időre. Ez nemcsak gyorsítja a nyomtatási folyamatot, hanem biztosítja a részletgazdag, éles nyomatokat is.
2.      Széles Anyagválaszték: Az UV-LED nyomtatók szinte bármilyen anyagra képesek nyomtatni, legyen az papír, műanyag, üveg, fém vagy fa. Ez a sokoldalúság lehetővé teszi, hogy különféle iparágak igényeit kielégítsék, az építészettől és a belsőépítészettől kezdve a reklámiparig és a csomagolásig.
3.      Környezetbarát Technológia: Az UV-LED nyomtatás energiatakarékosabb és kevesebb káros anyagot bocsát ki, mint a hagyományos nyomtatási módszerek. Az UV-LED izzók hosszabb élettartamúak és kevesebb hőt termelnek, így csökkentve az energiafogyasztást és a környezeti terhelést.
4.      Rugalmas és Testreszabható: Az UV-LED nyomtatók lehetővé teszik a kis mennyiségű, testreszabott nyomatok készítését, amelyek ideálisak személyre szabott marketinganyagok, prototípusok vagy egyedi termékek gyártásához.
5.      Alacsony Karbantartási Igény: Az UV-LED nyomtatók kevesebb karbantartást igényelnek, mivel a LED izzók hosszabb élettartamúak és megbízhatóbbak. Ez csökkenti a leállásokat és a karbantartási költségeket.

Az UV-LED nyomtatás tehát nemcsak a nyomtatási minőség és sebesség tekintetében nyújt előnyöket, hanem a környezetvédelem és a gazdaságosság terén is. Ahogy egyre több iparág fedezi fel az UV-LED nyomtatás lehetőségeit, várhatóan tovább fog terjedni és újabb alkalmazási területeken is megjelenik majd.

 

A rendelés menete: Kérem küldje el elképzelését e-mailben a graviroda@gmail.com  e-mail címünkre, illetve a szükséges méreteket. Árajánlatot válasz e-mailben küldünk.

E-mail címünk: graviroda@gmail.com    Telefonszámunk: 06 20 352 78 91

Fém lemezre készítettünk színes nyomtatással dekorációs célokra egy címert illetve emléktáblát. A lézervágással készült rozsdamentes acéllemezre (3.kép) közvetlenül nyomtattuk fel a grafikát, ez után kerül beépítésre egy gyártósoron.

Kiemelkedő minőségben tudunk plexire nyomtatni. A lemezeket lézerrel vágtuk formára, a LED nyomtató pedig szépen megnyomtatta. Az utolsó képen fóliából készült a minta.

Kiemelkedő minőségben tudunk fára nyomtatni, akár egy sötétebb diófa lapra fehér színnel, vagy világosabb falemezekre sötétebb színekkel is.

4 cm vastag fenyőfa lapra nyomtattunk ikont, illetve dibond lemezből készítettünk utcanévtáblát. Nyírfa lemezre is szépen tudunk nyomtatni.

10mm vastag plexiből készítettünk a Suzuki gyár indulásának harmincadik évfordulójára díjakat LED nyomtatással, lézervágással.

Szálláshely iránymutató tábláit készítettük el fényes aranyszínű táblából matt fekte nyomtatással. Plexiből készítettünk kulcstartókat, hűtőmágneseket lézervágással, illetve közvetlen UV nyomtatással.

Porfestett, fémből készült utcanévtáblákra készítettünk színes LED nyomtatást. Színes grafikát nyomtattunk 1mm vastag átlátszó műanyag lemezre, írásvetítőhőz.

HDPE fóliára nyomtattunk, ami egy nagy kopásállóságú műanyag fólia, wakeboard lesz belőle.